Word burgerhulpverlener

Direct aanmelden? Klik op de button!   WORD BURGERHULPVERLENER

Lees meer

Burgerhulpverleners

Krijg jij adrenaline als je een noodoproep ontvangt om hulp te verlenen bij een calamiteit? Help jij graag mensen en zit hulpverlenen in jouw DNA? Dan ben jij de burgerhulpverlener waar wij naar op zoek zijn! Burgerhulpverleners van Stan zijn de belangrijke spil in het unieke platform en de community van Stan: ze zijn Standby bij calamiteiten.

Snelle hulp onderweg

Een BHV’er, EHBO’er of andere hulpverlener is opgeleid om hulp te verlenen bij nood. Stan alarmeert hulpverleners bij calamiteiten en wijst hen de weg. Vindt er bijvoorbeeld een grote brand of ongeluk plaats, dan is er vaak behoefte aan vele helpende handen. BHV’ers op de werkvloer en professionele hulpverleners kunnen die extra handen goed gebruiken. Meld je aan bij Stan als jij ook een helpende hand wil bieden bij calamiteiten.

Word burgerhulpverlener!

Wat doe je als burgerhulpverlener?

Als burgerhulpverlener van Stan verleen je de eerste hulp bij een calamiteit totdat de professionele hulpdiensten het overnemen. Denk hierbij aan het helpen ontruimen van een zorginstelling bij jou in de buurt waar brand is uitgebroken. Zodra de professionele hulpverleners arriveren nemen zij de leiding over en kunnen zij zich – door jouw inzet – direct richten op bijvoorbeeld de brandhaard. Dat scheelt kostbare minuten.

Hoe word ik gealarmeerd?

Er zijn twee manieren hoe je gealarmeerd kan worden bij een calamiteit:

  1. Alarmering vindt plaats vanuit het platform. Dit betekent dat een organisatie in jouw directe omgeving is die hulp nodig heeft en waar jouw competenties waardevol zijn.
  2. Een gemeente neemt deel aan Stan. Als er 112 gebeld wordt, worden er volautomatisch burgerhulpverleners mee gealarmeerd indien de type calamiteit passend is voor burgerhulpverleners. We zetten hen enkel in bij calamiteiten waar dit kan en veilig is.

Lees hier meer over alarmering via Stan.

Hoe ontvang ik een alarmoproep?

Standaard word je opgeroepen via sms op basis van je woon- en werkadres. Maak gebruik van de Stan Alert app als je op basis van je huidige locatie (dus overal waar je bent) gealarmeerd wilt worden. In de oproep staat het adres van de calamiteit. Ook vind je in zowel de sms als de app een navigatiekaart, zodat je de route naar het adres kunt aanzetten.

Reageren op een oproep

Bij de sms vragen we je om enkel als je gaat te reageren op de sms, een antwoord wordt namelijk gezien als bevestiging van de oproep. Bij de app kun je de oproep accepteren en afwijzen. Laat het weten als je naar de oproep gaat, zodat we een annulering kunnen sturen als voldoende burgerhulpverleners hebben gereageerd.

Training

Burgerhulpverleners van Stan zijn meestal getrainde mensen. Ze hebben bijvoorbeeld een BHV-cursus, EHBO-cursus gedaan of zijn beroepsmatig al hulpverlener. In je profiel geef je aan of je een training hebt gevolgd en welke competenties daarbij passen. Een oproep wordt altijd enkel gestuurd naar mensen die ook daadwerkelijk competent zijn.

Burgerhulpverlener worden?

Ben je hulpverlener, bijvoorbeeld een BHV’er, EHBO’er, of vrijwillige brandweer? En wil je jouw kennis op het gebied van brand, ontruiming en hulpverlening ook buiten de werkvloer inzetten? Dan zijn wij naar jou op zoek. Meld je aan als burgerhulpverlener bij Stan!

Word burgerhulpverlener!

 

Download de app

Met de Stan Alert app kun je in heel Nederland gealarmeerd worden.

Downloaden