Calamiteiten, zoals een brand of een ongeluk waardoor je moet ontruimen. Het komt altijd onverwachts. Jouw hulp is cruciaal in zo'n noodsituatie. Ben jij Standby!?

WORD BURGERHULPVERLENER!
Lees meer

Aanmelden als burgerhulpverlener

De eerste minuten…

Bij een calamiteit zijn de eerste minuten cruciaal. Hoe sneller er hulp is, hoe minder kans op schade. Voor de professionele hulpverlening is het vaak lastig om in de eerste minuten bij de calamiteit aan te komen. Als burgerhulpverlener start jij in die kritieke minuten de eerste hulp op ter ondersteuning van een organisatie.

Jouw taak als burgerhulpverlener

Als er een calamiteit is, ontvangen de burgers die het dichtstbij de calamiteit zijn automatisch een alarmoproep. Je gaat naar de calamiteit toe en krijgt bij aankomst je taak te horen. Een taak is altijd passend op basis van jouw competenties. Dat kan zijn van het helpen evacueren zijn bij een brand tot het zoeken naar een vermist persoon. Je hulp kan wenselijk zijn totdat de professionals zijn aangekomen en het werk van je overnemen of totdat de organisatie aangeeft dat je hulp niet meer nodig is.

Hoe word ik gealarmeerd?

Wanneer is vastgesteld dat het om een calamiteit gaat, waarbij burgerhulpverleners welkom zijn, worden de burgerhulpverleners die zich dichtbij de calamiteit bevinden, binnen een straal van 750 meter, automatisch gealarmeerd. Als vrijwilliger ontvang jij een bericht op je telefoon, per app of sms. Je wordt gevraagd rechtstreeks naar de calamiteit te gaan en hoort ter plaatse wat er van jou verwacht wordt.

Wie kan burgerhulpverlener worden?

Bij Stan alarmeren we op basis van jouw competenties. Denk bijvoorbeeld aan BHV’er, EHBO’er, of vrijwillige brandweer. Hoe meer mensen bij het netwerk zijn aangesloten, hoe beter.

Hulp verlenen wanneer jij wilt

Je verleent enkel hulp wanneer je kunt. Zo kan het zijn dat je niet je plek acuut kan verlaten. En, weet je op voorhand dat je niet oproepbaar bent of wilt zijn, dan kun je dit ook aangeven. Dit kan je in je profiel in de app of op Mijn Stan Alert instellen. Zo heb je altijd zelf in de hand of je wel of niet opgeroepen wordt of naar een calamiteit gaat.

Meld je aan

Registreer je als burgerhulpverlener wanneer je wilt helpen en Standby wilt zijn. Ben je al professioneel hulpverlener? Ook dan is je registratie van harte welkom!

IK MELD ME AAN ALS BURGERHULPVERLENER!